HACKERI-SPIONI: inca o dovada ca internetul e impanzit de agenti ai serviciilor secrete…
…ce au ca principala sarcina identificarea persoanelor aflate in urmarire. Sigur, in articol este vorba despre persoane aflate in urmarire penala, insa nu este, oare, evident, ca acelasi procedeu este folosit pentru a identifica si a strange laolalta, prin intermediului internetului (bloguri, forumuri etc.) pe cei care au anumite vederi considerate incomode? Agenti sub acoperire care, sub masca …potrivita (inclusiv a unei asa-numite rezistente ortodoxe), atrag la ei, ca felinarul fluturii, pe naivii care nu au miros sa dibuiasca momeala, sa deosebeasca surogatul de autentic. Bine spunea acel futurolog, cum ca ne aflam intr-un razboi informational in care e tot mai greu sa faci diferenta intre serviciile secrete si oamenii obisnuiti.
Deci, o mica recapitulare a capabilitatilor internetului:
– instrument de mobilizare, declansare si directionare a revolutiilor
– instrument de manipulare prin transmiterea mascata a propagandei
– instrument de spionaj, de atragere si identificare a “tintelor” prin crearea unor platforme online in care acestea sa fie atrase (metoda felinarului)
Ce ne ramane de facut? Exersarea discernamantului, lepadarea de naivitatea si credulitatea cu care inghitim de-a valma orice ni se vinde sub eticheta de “identic natural” in domeniile cheie de care suntem noi, credinciosii, interesati. Sa nu ne lasam amagiti si sa nu ne punem nadejdea in internet. Nici nu e cazul sa cadem intr-o paranoia unde vedem peste tot agenti ascunsi. Ci sa ne aducem aminte de cuvintele lui Hristos:
Dar Înţelepciunea a fost găsită dreaptă de către toţi fiii ei.
si
- Jurnalul: Hackeri în “blană” de informatori
Un sfert dintre hackerii din SUA au fost recrutaţi de autorităţile federale, conform rezultatelor unei investigaţii jurnalistice publicate în ediţia online a ziarului The Guardian. În multe cazuri, forumurile online unde se discută despre o serie de activităţi frauduloase sunt administrate de informatori ai FBI, care încearcă să depisteze persoane implicate în activităţi ilicite.
Potrivit expertului Eric Corley, editorul publicaţiei 2600, aproximativ 25% dintre hackerii din Statele Unite sunt informatori ai autorităţilor federale. “Există zeci de hackeri care au fost turnaţi de persoane în care aveau încredere”, confirmă John Young, editorul site-ului de profil Cryptome.
Cel mai reprezentativ exemplu al acestui fenomen este Adrian Lamo, un hacker condamnat care l-a depistat pe militarul Bradley Manning, suspectat că ar fi oferit mii de documente secrete site-ului WikiLeaks.
Legaturi:
- Armata SUA vrea sa manipuleze retelele de socializare in scop propagandistic
- “Suntem in plin razboi informational”/ DIN NOU DESPRE CAPCANELE RETELELOR SOCIALE SI ALE ACTIVISMULUI INTERNAUTIC
- Articolele saptamanii: Daca mai era nevoie de o confirmare… REVOLUTIILE ARABE NU SUNT DECAT LOVITURI DE STAT MILITARE MASCATE
- ARTICOLELE SAPTAMANII (3): Filiere revolutionare sau cum au fost scoliti bloggerii lideri ai miscarii egiptene si pe banii cui?
- O NOUA ERA A REVOLUTIILOR. Ce rol joaca Internetul in configurarea Noii Ordini?
- Parintele Mihail Stanciu – CUVANT DE LAMURIRE IN CHESTIUNEA ACTELOR BIOMETRICE SI DE AVERTIZARE CU PRIVIRE LA BRAVADA “LUPTATORILOR ANTI-SISTEM”
9 Commentarii la “HACKERI-SPIONI: inca o dovada ca internetul e impanzit de agenti ai serviciilor secrete…”