Injectare de fonduri uriase in NEOBOLSEVISMUL global(ist). GEORGE SOROS a transferat 18 MILIARDE de dolari pentru Fundatiile pentru o Societate Deschisa/ Amintiri de consilier prezidential: SANDRA PRALONG a revenit in România prin SOROS
Miliardarul american de origine maghiară George Soros a transferat 18 miliarde de dolari din conturile sale în cele ale Fundației Open Society, organizație înființată de el în 1993, relatează The Wall Street Journal.
George Soros, care și-a construit averea printr-o serie de tranzacții financiare faimoase, pariind împotriva guvernelor în momente de criză, a transferat o bună parte din averea de 25 miliarde de dolari către fundația înființată de el. Open Society Foundations a devenit astfel un gigant al fundațiilor. Cu acești bani în conturi, fundația este a doua cea mai bogată din SUA, după Fundația Bill and Melinda Gates.
Miliardarul controlează fundația printr-un comitet, fiind președintele acestuia.
Fundația Open Society funcționează acum prin intermediul a 40 de organizații și birouri, în țări precum Afganistan până la Africa de Sud. Fundația sa militează, printre altele, și pentru drepturile romilor, una din cele mai mari minorități din Europa.
În Statele Unite, George Soros este un important finanțator al Partidului Democrat. În campania de anul trecut, el a fost un frecvent critic al lui Donald Trump, candidatul Partidului Republican.
Potrivit sursei citate, până acum, George Soros a donat circa 14 miliarde de dolari pentru cauzele fundației sale.
Fundația pentru o Societate Deschisă, cel mai cunoscut ONG deținut de George Soros în România, și-a încheiat activitatea în România, fiind absorbită prin fuziune de un alt ONG, după cum anunța ActiveNews în vara acestui an.
Fundația Serendinno, condusă de către criticul de film Irina Margareta Nistor, a preluat fostul ONG al lui Soros, dar și mai mulți oameni-cheie ai FSD. Fundația Serendinno este fosta Fundație pentru Incluziune și Coeziune Socială, partener al Fundației Soros, înființată în 2010 și care și-a schimbat numele anul trecut.
Președintele Fundației Serendinno era criticul de film Irina Margareta Nistor, iar din Consiliul Director al organizației mai făceau parte Ramiro-Constantin Patras (vicepreședinte, IT manager la Colas, fost director de IT la Lukoil și Banca Columna), Gyorgy Bodo (secretar, fost director general adjunct al OTP Bank România, în prezent director comercial la Romservice Telecomunicații și expert evaluator la Comisia Europeană, în cadrul programului de cercetare și inovare Horizon 2020) și Corneliu Trică (director general, totodată asociat și șef al firmei de consultanță Micor Link Services).
În urma preluării prin absorbție a Fundației pentru o Societate Deschisă, fosta Fundație Soros, Fundația Serendinno a preluat de la aceasta și mai multe nume-cheie.
Consiliul director este format acum din Mircea Vasilescu – Președinte, Irina-Margareta Nistor, Dorin Bodea și Gabriel Petrescu, Director executiv.
Din 1990 și până acum, George Soros a dezvoltat o adevărată rețea de ONG-uri, cu care a acaparat noul concept de “societate civilă”, necunoscut românilor, astfel că a reușit să influențeze, în mod major, deciziile la nivel guvernamental. Pe lângă GDS și Fundația Soros, s-au dezvoltat o puzderie de ONG-uri legate de numele magnatului american.
Iată doar câteva din ONG-urile apărute: “Soros Advising and Placement Center”, “Soros Educational Advising Center” , “Uniunea pentru Reconstructia Romaniei”, “Centrul de Parteneriat pentru Egalitate”, “Centrul pentru Dezvoltare Economica”, Fundatia “Concept” , “Centrul pentru Drepturile Omului – București”, “Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH)”, “Asociația “Pro Democrația”, “Societatea Academică Română” etc, care la rândul lor au “născut” alte ONG-uri.
De-a lungul ultimilor 27 de ani, foarte mulți oficiali români au fost beneficiarii unor burse acordate de fundațiile lui Soros. Lista completă a beneficiarilor nu a fost niciodată făcută publică. O parte din foștii sau actuali membri ai Grupului de Dialog Social, ai Fundației pentru O Societate Deschisă sau ai altor ONG-uri afiliate Open Society Romania Network sunt cunoscuți, informațiile fiind publice. Iată o parte dintre aceștia:
- Sandra Pralong – fost consilier al președintelui Emil Constantinescu, actual consilier al lui Iohannis
- Alexandru Lăzescu – fost director al TVR
- Andrei Pippidi – istoric, membru în Comisia care a elaborat Raportul Tismăneanu și Raportul Elie Wiesel privind participarea României la Holocaust
- Vladimir Tismăneanu – politolog, președinte al Comisiei Prezidentiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România
- Andrei Pleșu – scriitor, Ministru al Culturii(28 decembrie 1989 – 16 octombrie 1991), Ministru de Externe (29 decembrie 1997 – 22 decembrie 1999), membru al CNSAS (2000 – 2004), consilier al președintelui Traian Băsescu (decembrie 2004 – mai 2005)
- Catrinel Pleșu – fost director, Centrul Național al Cărții, din cadrul ICR (2009 – 2012)
- Mihai Șora – filosof, Ministrul Educației (decembrie 1989 – 28 iunie 1990)
- Renate Weber – consilier al președintelui Traian Băsescu, (2004 – 2005) europarlamentar PNL.
- Liviu Antonesei – scriitor, jurnalist
- Alin Teodorescu – sociolog, primul președinte al GDS, consilier al premierului Adrian Năstase, Ministru cancelar, șeful Cancelariei Primului Ministru Adrian Năstase, fondator IMAS
- Andrei Marga – filosof, Ministru al Educației (1997 – 2000), Ministru de Externe (mai 2012 – august 2012), președinte al ICR (septembrie 2012 – iunie 2013)
- HR Patapievici – filosof, membru al CNSAS (2000 – 2004), președinte al ICR (2005 – 2012)
- Mircea Mihaieș – critic literar, eseist, fost vice-președinte al ICR( 2005-2012)
- Mihai-Răzvan Ungureanu – consilier al Președintelui Iohannis, fost ministru de externe (2004 – 2007), șef al SIE (2007 – 2012, 2015-2016), premier al ROmâniei (februarie 2012 – mai 2012)
- Cristian Pârvulescu – politolog, președintele Asociației “Pro Democrația”
- Victor Rebengiuc – actor
- Sabina Fati – jurnalist România Liberă, Revista 22
- Andrei Oișteanu – etnolog, antropolog, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”
- Andreea Pora – jurnalist
- Teodor Baconschi – teolog, fost ministru de Externe, decembrie 2009 – ianuarie 2012, ambasador al României la Vatican, în Portugalia, San Marino. Secretar de stat în MAE (2005-2006), Consilier al Președintelui Traian Băsescu (2006 – 2007)
- Monica Macovei – europarlamentar, fost Ministru al Justiției(2004 -2007), fost candidat la președinția României
- Alina Mungiu – politolog, șef al Știrilor TVR (1997 – 1998), a fondat Societatea Academică din România, profesoară la SNSPA
- Stelian Tănase – scriitor, președinte-director general al TVR, fost director al Realitatea TV
- Laura Ștefan – membră a ONG-ului “Expert Forum”, director în Ministerul Justiției( 2005-2007), a fost declarată expert – anticorupție de către Ambasada SUA
- Adrian Cioroianu – istoric, decan al Facultății de Istorie a Universității București, a fost unul din susținătorii introducerii Manualelor alternative, inițiativă a Fundației Soros. Fost senator, de Timiș, fost europarlamentar, fost ministrul de externe (aprilie 2007 – aprilie 2008)
- Rodica Culcer – jurnalist, fost referent la Ambasada SUA de la București( 1985 – 1991), fost director al Știrilor TVR
- Adrian Cioflâncă – cercetător științific, fost membru al CNSAS, coator al Raportului Tismăneanu și al Raportului Elie Wiesel.
- Stere Gulea – regizor, fost președinte al TVR
- Gabriel Liiceanu – filosof, director al Editurii Humanitas( fosta Editură Politică)
- Sorin Ioniță – politolog, fost consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale și UNDP pe Europa de Est și Balcani; reprezentant al României ȋn Comitetul Economic și Social European (EESC), sectiunile Transport-Energie și Mediu-Agricultură, fost membru în Comisia Prezidențială Pentru Analiza Riscurilor Sociale și Demografice
- Smaranda Enache – președinte al ONG-ului Liga Pro Europa, fost ambasador al României în Finlanda (1998 – 2001)
- Edward Helvig – șef al SRI, fost director General al Institutului de Studii Sociale, Fost consilier al Ministrului de Interne, C. Dudu Ionescu, Fost consilier al lui Mugur Isărescu, fost deputat de Bihor, fost europarlamentar
- Radu Filipescu – nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS
- Armand (Armant-Constantin) Goșu – istoric, fost consilier al Ministrului de Externe (2010 – 2012), fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza Dictaturii Comuniste în România, fost director al Institului Român pentru Istoria Recentă
- Dan Perjovschi – desenator, ilustrator
- Mircea Toma – activist, ActiveWatch.
- Mihail Bumbeș – istoric, co-fondator al ONG-ului Miliția Spirituală, cercetător în cadrul IICCMER. A obținut, prin Miliția Spirituală, o bursă de 30.000 de dolari de la CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.
- Claudiu Crăciun – politolog, lector al Catedrei de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA, fost expert în cadrul Secretariatului General al Guvernului și Ministerului Educației (2004-2009). Lucrarea sa “The Learning Government Research Project:Assessing Policy Making Reform in Romania” a fost editată sub auspiciile Open Network Society și a Centrului pentru Studii Politice din cadrul Universității Central Europene, ambele înființate de George Soros.
- Dacian Cioloș, premier al României (2015-2017) – membru Fundația Friends of Europe – finanțată de Soros
- Cristian Ghinea – ministrul fondurilor europene – Centrul Român pentru Politici Europene – finanțat de Soros
- Violeta Alexandru, ministru pentru dialg social – ProDemocratia, Institutul Politic Publice – finanțat de Soros
- Cristina Guseth – propusa ca ministru al Justitiei in prima echipa a lui Ciolos și retrasă dupa un scandal uriaș – finanțată de Soros
- Cătălin Drula – consilier al premierului Ciolos, vicepreședinte al Asociației Pro Infrastructura, care colaborează cu „Alianța pentru o Românie Curată” (SAR)
- Anghel Buturuga:
De ce s-a intors Sandra Pralong, actualmente consilier al presedintelui Iohannis, in Romania?
Pentru ca George Soros.
🙂
Elle a(u) zis-o, nu eu.
„De ce m-am intors in Romania“
In ziua in care izbucneste revolutia romana, Sandra il intilneste pe George Soros, nume de care avea sa se lege revenirea ei in Romania.https://www.elle.ro/…/sandra-pralong-si-optimismul-ei-in…/2/
Clar? Clar.
- EllE [octombrie 2010]: Sandra Pralong si optimismul ei incurabil
[…]
„De ce m-am intors in Romania“
In ziua in care izbucneste revolutia romana, Sandra il intilneste pe George Soros, nume de care avea sa se lege revenirea ei in Romania. Acesta voia sa inchida filiala fundatiei sale din Bucuresti, care nu prea dadea randament. Asa se face ca pe 9 ianuarie 1990 calca din nou pe pamint românesc, de aceasta data in calitate de aparator al drepturilor omului, intr-o delegatie internationala. Urmeaza mai multe plecari si reveniri in Romania, pina cind, in 2006, Sandra se stabileste definitiv aici, unde infiinteaza Fundatia SynergEtica, alaturi de o echipa de tineri entuziasti.
Tot in 2006 incepe proiectul unei carti, care sa raspunda la intrebarea „De ce m-am intors in România?”, proiect care anul acesta s-a concretizat intr-un volum colectiv, publicat de editura Polirom, unde 39 de autori povestesc propria experienta ca expati si motivul pentru care s-au intors acasa, in România. Printre ei se numara Neagu Djuvara, Gheorghe Zamfir, Ion Vianu sau Radu Gabrea, dar si tineri care promit, ca Andrei Stamatian sau Cristina Fometescu.„In carte sint doar citiva oameni, dar sint mii de altii pe care eu nu ii cunosc si care fac fix acelasi lucru. Oamenii acestia sint o portita spre o oportunitate, nu un obstacol, asa cum sint perceputi de multi români. Am fost asa de sutuiti si de mintiti, incit functionam intr-o paradigma de teama! Dar e loc pentru toata lumea! In economie se spune ca ce e rar are valoare. In epoca in care traim, aceea a informatiei, lucrurile stau exact invers. Ce e rar n-are nici o valoare. Gindeste-te la Wikipedia! De la zgircenia ca «informatia e a mea», s-a ajuns la «cu cit o imprastii mai tare, cu atit ma leaga pe mine de oamenii care ma pot ajuta in ceea ce fac». Ar trebui sa ne dam un restart, noi, ca tara, si sa zbirniim! Noi sintem foarte smecheri, avem imaginatie, sintem simpatici, sintem destepti, sintem descurcareti. Asta e marea mea ciuda pe România, ca traim in aceasta paradigma a fricii care nu ni se potriveste deloc. Sistemul stalinist de control si de secretomanie este antiteza totala a psihologiei noastre ca popor si a lumii in care traim!”
Prin programele derulate la fundatia pe care o conduce, Sandra a antrenat tinerii voluntari in proiecte civice care au avut drept sloganuri „Nesimtirea ucide!”, „Ura dauneaza grav sanatatii”,„Misca-ti bunul-simt!”. Asta pentru ca, desi in jurul nostru lucrurile par ca se inrautatesc, ea traieste cu convingerea ca, sub presiunea societatii civile, oamenii se vor schimba. Privind-o direct in ochi si incercind sa aflu unde in ea se ascunde izvorul de optimism cu care marturisesc ca, pret de citeva ore, m-a contaminat, o intreb daca nu a obosit sa lupte. „Nu, dimpotriva. Eu am fost formata in sistemul american, care te invata sa vezi partea plina a paharului. Voi, in sistemul românesc, ati ramas sa contemplati partea goala a paharului, care nu duce la nimic bun. Eu vad ca paharul se umple, si de prostie, e drept si nu comentez aici, dar se umple de niste oameni care judeca, sint responsabili, sint muncitori, sint etici, corecti, si care e adevarat ca pleaca din tara, dar multi vor sa se si intoarca.”Cred ca stiu de ce Sandra Pralong s-a intors in Romania. Pentru ca aici nu e singura.
Clar.
Brrr… Rimeaza bine cu ce se intampla in politica.
Sandra Pralong este aparatoarea drepturilor animalelor globalizate:
“incepusera sa isi puna problema cum sa utilizeze forta globala a Newsweek si sa le prezinte advertiserilor ideea de a face o strategie globala, pentru noul animal care se nastea atunci, «consumatorul globalizat».”
“pe 9 ianuarie 1990 calca din nou pe pamint românesc, de aceasta data in calitate de aparator al drepturilor omului”
https://www.elle.ro/people/sandra-pralong-si-optimismul-ei-incurabil-5246/2/
Clar? Clar.